Oliwa Hiszpańska - Organic 1litr Extra Virgin - kwasowość 0,2%
Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy - prowincja Toledo.
Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA
Dostępność: Oczekiwana dostawa
Oliwa Hiszpańska - Organic 3 litry Extra Virgin - kwasowość 0,2 %
Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy - prowincja Toledo.
Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA
Dostępność: Oczekiwana dostawa
Oliwa Hiszpańska - Organic 5 litrów Extra Virgin - kwasowość 0,2 %
Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy - prowincja Toledo.
Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA
Dostępność: Oczekiwana dostawa
Oliwa Hiszpańska - Organic 750 ml. Extra Virgin 0,2%
Najwyższej jakości oliwa Extra Virgin pochodząca z plantacji w Madridejos na północy La Manchy - prowincja Toledo.
Produkowana z odmian : PICUAL, CORNICABRA I ARBEQUINA
Dostępność: Oczekiwana dostawa
Oliwa hiszpańska 0,2 procent Organic Extra Virgin marki Garcia de la Cruz to oliwa wyprodukowana z najbardziej wyselekcjonowanych hiszpańskich oliwek. Tłoczona jest na zimno, co powoduje, że nie tylko zachowuje swój dziewiczy naturalny smak, ale także nie traci podczas produkcji aktywności zawartych w niej substancji odżywczych. Wskaźnik parametru kwasowości, który w tej oliwie hiszpańskiej wynosi jedynie 0,2 procent co jest wartością czterokrotnie mniejszą od maksymalnego dopuszczalnego poziomu kwasowości, którym może charakteryzować się oliwa z oliwek z kategorii Extra Virgin.
Tradycyjne tłoczenie gwarancją jakości
Miano to wskazuje na najwyższą możliwą jakość produktu, o którą zadbano nie tylko podczas wytłaczania przy wykorzystaniu jedynie mechanicznych metod. Tak niska kwasowość jest uzyskiwana przez bardzo krótki okres, który oddziela czas zbiorów oliwek na plantacjach w hiszpańskiej, słonecznej prowincji Toledo oraz ekstrakcji w lokalnej tłoczni. Wynosi on raptem od kilku do kilkunastu godzin, przez co cały ten proces logistyczny wyprzedza moment rozpoczęcia się fermentacji, która odpowiedzialna jest za wzrost kwasowości produktów.
Smak i zdrowie w każdej kropli
Kto raz spróbował prawdziwej oliwy extra virgin wie, że jest ona warta swojej ceny. Stanowi ona idealny dodatek do sałatek oraz bazę do sosów oraz oliw smakowych. Świetnie komponuje się ona z tradycyjnymi potrawami kuchni śródziemnomorskiej, a w szczególności greckiej oraz hiszpańskiej. Może ona stanowić również ciekawy element wzbogacający smaki nowoczesnej kuchni fusion.
Oliwa Extra Virgin o tak niskiej kwasowości to bogate źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych min. kwasu omega-9, czyli kwasu oleinowego, polifenoli oraz witaminy E. Co ciekawe jest także naturalnym źródłem skwalenu. Oliwa z oliwek Extra Virgin aby zachować biodostępność tych składników na jak najwyższym poziomie musi być możliwie jak najlepiej chroniona przed światłem słonecznym. W związku z tym aby zachować jej prozdrowotne sklep internetowy Aleora oferuje ją wyłącznie w opakowaniach nieprzezroczystych.
Produkt doceniony przez międzynarodową społeczność
Oliwa hiszpańska 0,2 procent Organic Extra Virgin marki Garcia de la Cruz została nagrodzona licznymi nagrodami jednych z najbardziej rygorystycznych pod względem badania jakości żywności organizacji takich jak American Heart Association. Oliwa ta dzięki temu, że produkowana jest od uprawy po tłoczenie i pakowanie w sposób maksymalnie zgodny z naturą otrzymała także unijny certyfikat produkcji ekologicznej. Posiada ona także gwarancję, że jest produktem koszernym oraz zgodnym z prawem halal.