Ser Feta z chili i z oliwą z oliwek....

Na początku należy przygotować słój lub zamykany pojemnik ze szkła, następnie;

  • Pokrój w kosteczkę 0,5 kg sera feta,
  • Obierz główkę lub dwie czosnku,
  • Przygotuj 3 łyżeczki gorczycy, 3 łyżeczki oregano i 6-8 sztuk suszonych, małych, pikantnych papryczek (np. chilli),
  • Połam papryczki na mniejsze części

do słoika nalej na dno trochę oliwy, włóż połowę sera i połowę dodatków, zalej oliwą i lekko potrząśnij żeby wszystko się ułożyło. Dołóż pozostały ser i dodatki i zalej oliwą.

Tak przygotowana feta jest pysznym składnikiem sałatek, dipów, kremów serowych, pasuje do warzyw i świetnie się nadaje do smarowania chleba.

SMACZNEGO

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl