Grecka oliwa z wysoką zawartością POLIFENOLI 0,5 L.

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,50 zł 59.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

To doskonała oliwa z oliwek Extra Virgin o bardzo niskiej kwasowości, idealna do wszystkich Państwa potrzeb kulinarnych a przy okazji doskonała dla zdrowia.

Oliwa o wyższej zawartości POLIFENOLI

Zgodnie z normą EU-432/2012 polifenole oliwy z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów krwi przed stresem oksydacyjnym.

Symbol HIGH PHENOLIC może być stosowany wyłącznie w przypadku oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, która zawiera co najmniej 5 mg hydroksytyrozolu i jego pochodnych na 20 g oliwy z oliwek.

20 g. oliwy odpowiada sugerowanej dziennej porcji, która powinna być spożyta każdego dnia. Są to około 3 łyżki stołowe.

Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego w swojej codziennej diecie, Grelia "High Phenolic" jest doskonałym wyborem, jest to oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia spełniająca wysokie normy, które umożliwiają stosowanie znaku zdrowotnego zatwierdzonego przez UE.

Oliwa ma doskonały korzenno-owocowy smak i silny gorzki posmak, charakterystyczny dla wczesnych zbiorów owoców oliwek.

Jak mówią GRECY powtarzając po Homerze Oliwa jest to płynne złoto, a drzewa oliwne są darem od bogów Olimpu

  • minimalny termin przydatności do spożycia sierpień 2025
  • produkowana na Krecie w okolicach Heraklionu
  • bardzo niska kwasowość
  • najlepiej spożywać bez podgrzewania
  • pozyskana za pomocą zimnej extrakcji
  • 100% oliwa kreteńska

Oliwę należy przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. W warunkach chłodniczych oliwa może zmętnieć, lecz nie traci swoich wartości odżywczych, w temp. pokojowej powraca do pierwotnej klarowności.

Bardzo praktyczny dziubek umożliwi Państwu poza łatwym nalewaniem oliwy, zamkniecie puszki aby aromat nie wydostawał się na zewnątrz.

  • Jak przechowywać oliwę z oliwek

    Świeża oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia zapewnia wspaniały smak i legendarne korzyści zdrowotne. Aby oliwa z oliwek zachowała optymalną świeżość i smak unikaj ciepła, światła i powietrza

    Kiedy oliwa z oliwek jest wystawiona na działanie ciepła, światła i powietrza, cenne składniki odżywcze zawarte w oliwie zaczynają się utleniać i traci ona swój owocowy smak. Kupując oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szukaj tych zapakowanych w nieprzezroczyste lub przyciemniane szkło albo w metalową puszkę. Nie przechowuj oliwy z oliwek w plastikowych pojemnikach, ponieważ może ona wypłukiwać z plastiku szkodliwe substancje.

    Nie przechowuj oliwy z oliwek zbyt długo

    Oliwa z oliwek powinna być spożyta w ciągu dwóch lat od tłoczenia. Po dłuższym czasie smak się pogarsza, a składniki odżywcze ulegają degradacji.

Eksperci zalecają spożywanie od dwóch do trzech łyżek oliwy Extra Virgin dziennie. Oliwa z oliwek Extra Virgin EVOO bogata w przeciwutleniacze i witaminy, to nie tylko produkt o dużym znaczeniu dla naszej diety, ale dzięki wyrazistemu smakowi wzbogaca smak naszych potraw. Każda kropla, którą skosztujesz, potwierdzi, że masz w domu bogactwo greckiej matki natury, po swojej kulinarnej stronie.

Więcej informacji i ciekawostek na temat oliwy z oliwek znajduje się na naszym Blogu

Dane techniczne

Kraj pochodzenia Grecja
Opakowanie Szklane
Kwasowość 0,2 %
Pojemność 500 ml.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl