Grelia - SITIA 0,2% oliwa Grecka Extra Virgin Premium 1,5 litra
Opis
Sitia jest to wyjątkowa oliwa z oliwek Extra Virgin o bardzo niskiej kwasowości, produkt idealny do wszystkich potrzeb kulinarnych.
Ta oliwa ma mocną owocową nutę i wyraźny świeży aromat.
Oliwa Sitia marki Grelia jest produkowana z oliwek z gajów oliwnych w okolicy Heraklionu. Sitia zawdzięcza swoją doskonałość charakterystycznemu ukształtowaniu terenu, składowi gleby i ciepłemu, suchemu klimatowi.
Aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość, proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w niskich temperaturach, pod nadzorem inspektorów kontroli sanitarnej i przy wsparciu najnowocześniejszych maszyn.
Oliwa z oliwek Extra Virgin wytwarzana jest poprzez zmiażdżenie oliwek i ekstrakcję ich soku. Jest to jedyny olej do smażenia, który jest wytwarzany bez użycia chemii i rafinacji przemysłowej. To po prostu sok ze świeżych, zdrowych oliwek.
Sitia 0.2% to wyjątkowa oliwa tłoczona na zimno, którą najlepiej używać ją na surowo np. do sałatek czy maczania chleba, do polania ulubionego dania lub jako uzupełnienie zimnych dań.
Oliwy Grelia Extra Virgin Olive Oil nie może zabraknąć w Twojej codziennej diecie.
Oliwa z Oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa z oliwek, której kwasowość nie przekracza 0,8%. Kwasowość jest jednym z głównych kryteriów jakości oliwy z oliwek, a im niższa kwasowość, tym wyższa jakość. Ten produkt ma szczególnie niską kwasowość zaledwie 0,2%
Więcej informacji i ciekawostek na temat oliwy z oliwek znajduje się na naszym Blogu
- termin przydatności do spożycia wrzesień 2023
- produkowana w Grecji na Krecie w okolicach Heraklionu
- bardzo niska kwasowość tylko 0,2%
- najlepiej spożywać bez podgrzewania
- tłoczona na zimno
- należy przechowywać w chłodnym miejscu i po przelaniu do butelki w miejscu zacienionym,
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Grecja |
Opakowanie | Puszka |
Kwasowość | 0,2 % |
Pojemność | 1,5 litra |