MIÓD akacjowy z białymi TRUFLAMI 120 g
Opis
Miód akacjowy z Białymi Truflami 120 g.
Niepowtarzalny smak i aromat którego nie da się porównać z niczym innym, dobrze smakuje na chlebie ale również jako dodatek do słodkich przysmaków. Doskonałym połączeniem jest również bardziej wytrawne z serem czy ciastem.
Połączenie miodu i trufli jest na tyle udane, że trudno jest mu się oprzeć.
-
WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100 g.
- wartość energetyczna 1400kj/329 kcal,
- tłuszcze 0,10 g w tym;
- nasycone kwasy tłuszczowe 0,10 g,
- węglowodany 81,86 g.
- w tym cukry 67,8 g.
- białka 0,3 g
- sól 0,10 g
SKŁADNIKI:
- miód akacjowy 97,8
- biała trufla 2% (Tuber magnatum pico)
- aromaty
Należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
- nie należy podgrzewać miodu powyżej 40 C ponieważ straci swoje właściwości.
CZYM SĄ TRUFLE?...
Trufle to rodzaj jadalnego grzyba , który rośnie pod ziemią, najczęściej wzdłuż korzeni drzew takich jak dąb, buk, topola, wierzba i wiąz. Wyglądają jak bulwy i często są porównywane do ziemniaków ze względu na swój wygląd.
Najczęściej rosną od wielkości czereśni do wielkości jabłka, ale zdarzają się okazy znacznie większe (np. słynne Zigante Millenium, które ważyło 1310 g). W gastronomii najpopularniejsze są dwa podstawowe rodzaje: trufle czarne i białe.
Więcej informacji i ciekawostek na temat innych pyszności znajduje się na naszym Blogu
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Chorwacja - Istria |
Waga netto | 120 g. |
Opakowanie | Szklane |