Mylopotamos 0,3% Extra Virgin 500 ml.
Opis
To wyjątkowa oliwa zbierana ręcznie w rejonie Mylopotamos. Charakteryzuje się harmonijnym smakiem kardamonu i łagodnych oliwek, jest lekko ziołowo-korzenna, przyjemna i delikatna.
Doskonale nadaje się do ryb, makaronów, mięs i sałatek, idealny dodatek do różnych sosów (winegret, sos lub marynata) i chleba.
Proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w niskich temperaturach, aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość. Zabieg odbywa się pod nadzorem inspektorów kontroli sanitarnej i przy wsparciu najnowocześniejszych maszyn.
Oliwa z Oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa z oliwek, której kwasowość nie przekracza 0,8%. Kwasowość jest jednym z głównych kryteriów jakości oliwy z oliwek, a im niższa kwasowość, tym wyższa jakość. Ten produkt ma szczególnie niską kwasowość zaledwie 0,3%
- minimalny termin przydatności do spożycia listopad 2024
- produkowana na Krecie w okolicach Rethymno
- bardzo niska kwasowość tylko 0,3%
- najlepiej spożywać bez podgrzewania
- tłoczona na zimno
- należy przechowywać w chłodnym miejscu i po przelaniu do butelki w miejscu zacienionym,
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Grecja |
Opakowanie | Puszka |
Kwasowość | 0,3 % |
Pojemność | 500 ml. |