SITIA 0,2% oliwa Grecka Extra Virgin 500ml Premium
Opis
Jest to wyjątkowa oliwa z oliwek Extra Virgin o bardzo niskiej kwasowości, produkt idealny do wszystkich potrzeb kulinarnych.
Ta oliwa ma mocną owocową nutę i wyraźny aromat świeżo pokrojonych oliwek.
Aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość, proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w niskich temperaturach, pod nadzorem inspektorów kontroli sanitarnej i przy wsparciu najnowocześniejszych maszyn.
Sitia 0.2% to wyjątkowa oliwa tłoczona na zimno, którą najlepiej używać na surowo np. do sałatek czy chleba ale oczywiście nie tylko.
Oliwa z Oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa z oliwek, której kwasowość nie przekracza 0,8%. Kwasowość jest jednym z głównych kryteriów jakości oliwy z oliwek, a im niższa kwasowość, tym wyższa jakość. Ten produkt ma szczególnie niską kwasowość zaledwie 0,2%
- minimalny termin przydatności do spożycia styczeń 2025
- produkowana w Grecji na Krecie w okolicach Rethymno
- bardzo niska kwasowość tylko 0,2%
- najlepiej spożywać bez podgrzewania
- tłoczona na zimno
- nie ma potrzeby przelewania oliwy do butelki
Oliwę należy przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. W warunkach chłodniczych oliwa może zmętnieć, lecz nie traci swoich wartości odżywczych, w temp. pokojowej powraca do pierwotnej klarowności.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Grecja |
Opakowanie | Puszka |
Kwasowość | 0,2 % |
Pojemność | 500 ml. |