Marzy Ci się podróż do słonecznej Grecji albo Francji? Wspominasz bogaty smak tamtejszych potraw? Poczuj klimat południowej kuchni we własnym mieszkaniu! Pasta tapenada z czarnych lub zielonych oliwek przeniesie Cię do pięknej Hellady lub Prowansji i wypełni Twój dom niezapomnianym aromatem.
Posmaruj nią chleb, dodaj do sosu lub podawaj jako dip do pokrojonych w słupki warzyw. Idealnie komponuje się z mięsami i makaronami. To niezastąpiony hit wszelkich spotkań towarzyskich – doskonała przekąska, którą możesz zaserwować na różne sposoby.
Pasta z oliwek
Wśród proponowanych przez nas produktów znajdziesz wyłącznie sprawdzone, oryginalne artykuły spożywcze. Dostępne tapenady, czyli pasty z czarnych lub zielonych oliwek, to greckie specjały o prostym, naturalnym składzie. W ofercie naszych delikatesów są zarówno ich ostre, jak i łagodne wersje, oraz te z dodatkiem czosnku i pieczonej papryki.
Ten szczególny dla kuchni francuskiej i greckiej wyrób ceniony jest za wyjątkowy smak, w którym na pierwszy plan wysuwają lekko słonawe nuty. Dzięki temu może stanowić idealne wzbogacenie potraw wytrawnych – zarówno mięs, jak i warzyw. O jego końcowym aromacie decydują składniki, jakie zostały użyte przy produkcji – świetnie nadają się do tego kapary, bakłażany czy anchois.