Oliwa Hiszpańska - 5 litrów Extra Virgin - kwasowość 0,3%
Opis
Oliwa z oliwek Extra Virgin (EVOO) to oliwa o bardzo niskiej kwasowości, idealna do wszystkich potrzeb kulinarnych. Proces ekstrakcji oliwy odbywa się tego samego dnia co zbiór oliwek, w bardzo niskich temperaturach, aby zachować wszystkie dobre właściwości owoców i bardzo niską kwasowość. Oliwa o świeżym bardzo intensywnym zapachu świeżo ściętej trawy i dojrzałych cytryn. Charakteryzująca się dobrze zbalansowaną gorzkością i pikantnością na średnio-niskim poziomie na finiszu z posmakiem cynamonu i słodkich migdałów
Doskonały kupaż różnych organicznych odmian EVOO zebranych w okresie dojrzewania. Ta organiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest idealna do przyprawiania i gotowania. Jeden z najbardziej poszukiwanych olejów zarówno w hotelarstwie, jak i w kuchni rodzinnej.
Garcia de la Cruz Extra Virgin (EVOO) 0,3%
Już w starożytności Homer nazywał oliwę z oliwek "płynnym złotem"
- minimalny termin przydatności do spożycia marzec 2025
- produkowana w Hiszpanii w prowincji Toledo
- bardzo niska kwasowość tylko 0,3%
- najlepiej spożywać bez podgrzewania
- tłoczona na zimno
- należy przechowywać w chłodnym miejscu i po przelaniu do butelki w miejscu zacienionym,
Dane techniczne
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Opakowanie | Puszka |
Kwasowość | 0,3 % |
Pojemność | 5 litrów |